Известие

Collapse
No announcement yet.

Добър майстор за климатик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добър майстор за климатик

Здравейте колеги,
    Извинявам се ако има отговор на въпроса, но не намерих в търсачката... Значи, понеже вече взе да става топло и не може без климатик, реших днес да заредя моя, защото духаше топло и явно нямаше фреон... Отидох в един сервиз в Дружба на Цветан Лазаров и там човекът установи, че нямам грам фреон. Зареди ми 650 гр., колкото машината показа за модела, направихме тест, климатика заработи... Тръгнах си от сервиза и на 5-тата минута, целия плувнал в пот разбрах, че явно климатика не работи. Върнах се в сервиза, там замериха-налягане и фреон ок. И ми казаха, че най-вероятно е заминал компресора. Препоръчаха ми някакъв сервиз в Горна Баня.
    Та въпросът ми е-има ли някой идея дали този сервиз е толкова добър и въобще каква е цената на един подобен ремонт, щото за нов компресор ще се ръся здраво.
    Alfa Romeo 147, 1.9 JTD, 138 k.c., MJET. И пенсионерката пред блока 156.

Каква е колата колега? За смяна на компресор втора ръка + пълнене на масло и фреон , ако е само от компресора де - си приготви 200-250 лева и си ок. Аз за пълнене на моята дадох 50 лева и даже дойдоха на място пред работата ми. Ако се наложи ще ти дам връзка с тях на лични. Имат и специализиран сервиз за климатични системи.
    Свилен Александров 0890/907560. Вече без Легендата - Alfa 155 TS / 1,7 BEST of THE BEST

Comment

Не знам, но тея в Дружба може и да ме изментиха, но не искам да ги обвинявам.. Днес обаче забелязах, че климатика духа студено, когато двигателят е студен, като мине 70 градуса почва да духа топло.. Не знам, но това може и фреона да е, щото явно компресора бачка.. Иначе 95 лв-добре ме друснаха.
      Иначе колата е 156 1,8 Twin spark.

Comment

щом е така, проблема може и да е от друго.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от ilia.ivanov Покажи съобщение
          Не знам, но тея в Дружба може и да ме изментиха, но не искам да ги обвинявам.. Днес обаче забелязах, че климатика духа студено, когато двигателят е студен, като мине 70 градуса почва да духа топло.. Не знам, но това може и фреона да е, щото явно компресора бачка.. Иначе 95 лв-добре ме друснаха.
          Иначе колата е 156 1,8 Twin spark.
          Я виж като изключиш климатика и ти загрее двигателя да не би да ти се пуска парното в купето
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
          sigpic

Comment

Здравейте колеги,
            Извинявам се ако има отговор на въпроса, но не намерих в търсачката... Значи, понеже вече взе да става топло и не може без климатик, реших днес да заредя моя, защото духаше топло и явно нямаше фреон... Отидох в един сервиз в Дружба на Цветан Лазаров и там човекът установи, че нямам грам фреон. Зареди ми 650 гр., колкото машината показа за модела, направихме тест, климатика заработи... Тръгнах си от сервиза и на 5-тата минута, целия плувнал в пот разбрах, че явно климатика не работи. Върнах се в сервиза, там замериха-налягане и фреон ок. И ми казаха, че най-вероятно е заминал компресора. Препоръчаха ми някакъв сервиз в Горна Баня.
            Та въпросът ми е-има ли някой идея дали този сервиз е толкова добър и въобще каква е цената на един подобен ремонт, щото за нов компресор ще се ръся здраво.
            Мисля ,че си от ...............
            Знам ,имаш проблем търсиш решение !
            По лесно е : алфа ... модел ,гориво
            хората искат да ти помогнат ама ...............
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ето колега един тел.звъни да се разберете.Става въпрос за София.Стефан - mobile: 0895 428 161
              Алфа 146'96 1,7 ie 16V еx
              159 1.9jtdm 150 cc 2007

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                Мисля ,че си от ...............
                Знам ,имаш проблем търсиш решение !
                По лесно е : алфа ... модел ,гориво
                хората искат да ти помогнат ама ...............
                Ами Алфата е 156 1,8 Twin Spark бензин. Явно ще се ходи на сервиз, по-скоро се чудех къде да отида.
                Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                Я виж като изключиш климатика и ти загрее двигателя да не би да ти се пуска парното в купето
                Мисля, че не. Въпреки че като пусна циркулация само от купето започва да духа още по-топло...

Ще видим.. Майстор трябва да погледне. Сега забелязах, че и антифриз няма много, не знам дали има връзка.. Жалко, че държах колата близо 1 година без да я карам... Сега кой знае още какво ще стане.
                Last edited by ilia.ivanov; d.m.y г., 21:29.

Comment

Може да имаш проблем не с климатика, а с клапата за топло-студено.
                  Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                    Може да имаш проблем не с климатика, а с клапата за топло-студено.
                    Добре, а ако е така какъв специалист да търся? Аз също си мисля, че щом при студен двигател си духа леден въздух, явно климатика работи и не точно в него е проблема.

Comment

Добре, а ако е така какъв специалист да търся? Аз също си мисля, че щом при студен двигател си духа леден въздух, явно климатика работи и не точно в него е проблема.
                      Ела да видим
                      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                      0879369082

Comment

Да ви споделя какво се случи с моя климатик. Както не работеше, от днес си работи на пълни обороти, все едно, че проблем не е имало. Явно понеже колата не беше карана твърде много време и нещо е клеясало. Обаче като позагря колата, на няколко пъти при спиране се чуваше един неприятен вой от двигателя за няколко секунди, точно вой е думата, което означава, че най-вероятно все пак компресорът е за ремонт, освен ако нещо друго не вие. Следващата седмица ще се възползвам от предложената помощ от един колега тук и ще споделя какъв точно е проблемът.

Comment

Да ви споделя какво се случи с моя климатик. Както не работеше, от днес си работи на пълни обороти, все едно, че проблем не е имало. Явно понеже колата не беше карана твърде много време и нещо е клеясало. Обаче като позагря колата, на няколко пъти при спиране се един неприятен вой от двигателя за няколко секунди, точно вой е думата, което означава, че най-вероятно все пак компресорът е за ремонт, освен ако нещо друго не вие. Следващата седмица ще се възползвам от предложената помощ от един колега тук и ще споделя какъв точно е проблемът.
                          Да не си чул вентилаторите на втора степен за прърви път?
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Е, чак толкова зле не съм... Те ако така вият си е направо зловещо, по-скоро метал в метал се търка, така звучеше и понеже се случи със странното заработване на климатика, с това го и свързах. Той човека, който сложи фреона ме посъветва няколко дни да го държа включен, за да може ако нещо е клеясало да тръгне, както и стана. Обаче след тея звуци ще си се поваря още няколко дни.

Comment

Е, чак толкова зле не съм... Те ако така вият си е направо зловещо, по-скоро метал в метал се търка, така звучеше и понеже се случи със странното заработване на климатика, с това го и свързах. Той човека, който сложи фреона ме посъветва няколко дни да го държа включен, за да може ако нещо е клеясало да тръгне, както и стана. Обаче след тея звуци ще си се поваря още няколко дни.
                              Той добре е сложил фреон. Ама фреонът като излита, изхвърля и масло. И ако не се допълни с масло и преди това не се вакумира и изчака за да се изведат и водните парите в системата после става страшно. А като се направи системата под вакуум се следи евентуално за утечка, но и за наличие на влага в нея. И не е задължително да има утечка за да се променя показанието на вакум метъра. Влагата вътре го прави същото
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X